Sales Audit van jullie verkoopproces

Bij 4Result begrijpen we hoe cruciaal een efficiënt en effectief verkoopproces is voor het succes van uw onderneming. Daarom bieden wij een gedetailleerde sales audit aan om de knelpunten in uw huidige verkoopproces te identificeren en te elimineren.

Wat is een Sales Audit?

Een sales audit is een grondige analyse van uw verkoopproces. Het doel is om inzicht te krijgen in hoe uw verkoopteam presteert en welke obstakels hun prestaties belemmeren. Onze experts bekijken elke stap van uw verkoopcyclus, van leadgeneratie tot afsluiting, om zwakke plekken en kansen voor verbetering op te sporen.

Met een audit van jullie verkoopgesprek onderzoeken we waar jullie knelpunten zitten

Ontdek wat de succesfactoren zijn van jouw business en behaal meer resultaten. Je hele team of afdeling wordt onder de loep genomen en je krijgt gerichte aanbevelingen.

group of people during sales training session with trainer 4Result

Hoe werkt het?

 1. Data Verzameling en Analyse: We starten met het verzamelen van relevante gegevens en informatie over uw huidige verkoopproces. Dit omvat interviews met uw verkoopteam, evaluatie van verkoopdocumentatie, en analyse van verkoopresultaten.

 2. Diagnose van Knelpunten: Met behulp van onze expertise identificeren we de belangrijkste knelpunten in uw verkoopproces. Dit kan variëren van inefficiënte workflows en communicatieproblemen tot tekortkomingen in verkoopvaardigheden en klantrelatiebeheer.

 3. Rapportage en Advies: Na de diagnose ontvangt u een uitgebreid rapport met onze bevindingen. We presenteren een duidelijk overzicht van de problemen en de onderliggende oorzaken, evenals specifieke aanbevelingen voor verbeteringen.

 4. Op Maat Gemaakte Oplossingen: Op basis van de auditresultaten ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie om de geïdentificeerde knelpunten aan te pakken. Dit kan bestaan uit training voor uw verkoopteam, herstructurering van verkoopprocessen, of implementatie van nieuwe tools en technologieën.

lachende man trainer 4Result Erik Houben

Sales Audit van het team

Als verkoper binnen het team: 

 • Krijg je jouw natuurlijk verkoopprofiel.
 • Wordt het duidelijk wat jouw noden, verwachtingen en visie op de job zijn en sta je stil bij jouw time management en zelforganisatie.
 • Wordt er gekeken naar hoe jij verkoopgesprekken aanpakt en word je bijgestuurd.

Sales Audit van jouw afdeling

Als afdelingsverantwoordelijke: 

 • Analyseer en toets je interne en externe processen af. 
 • Ga je na of de huidige interne en externe manier van werken efficiënt verloopt.
 • Bekijk je waar je tijd verliest.
 • Ga je na wat er demotiverend werkt voor het team.
 • Krijg feedback om nog meer resultaten te boeken.
notitieblok met nota's over coaching opleiding
notitieblok met nota's over coaching opleiding
Bent u klaar om uw verkoopproces te optimaliseren en uw resultaten te verbeteren?
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze sales audit diensten.
Samen kunnen we zorgen voor een efficiënter en effectiever verkoopproces dat bijdraagt aan het succes van uw bedrijf.

Contacteer ons voor een eerste kennismakingsgesprek