Financial management

“En dan ben je plots gepromoveerd tot manager...”

In uw functie van manager wordt u geconfronteerd met informatie die voorheen ontoegankelijk was. Je moet er plots wel over kunnen meepraten en er zelfs over beslissen. Niet enkel als manager, maar ook als verkoper (account managers), wordt er bijvoorbeeld steeds meer verwacht op vlak van financiële analyse: van uw klant, uw portefeuille en van uw eigen resultaten. Het gebrek van deze basiskennis kan leiden tot twijfel, onzekerheid en vermijdingsgedrag.

Op een eenvoudige, ontvankelijke manier worden niet-financiële managers ingelijfd in de gecompliceerde wereld van boekhouders en bedrijfsrevisors.
Deze training wordt gegeven door niet-financiële trainers die zelf, in een eerdere functie van directielid, aan “den lijve” ondervonden hebben hoe moeilijk het was om wegwijs te geraken in het financiële Latijn.
Maar zeker zo belangrijk is dat elke manager in staat moet zijn om een eigen ondernemingsplan op te stellen:
Waar sta ik vandaag met mijn afdeling? Waar wil ik naartoe? En hoe kan ik daar geraken?
Dat zijn drie existentiële vragen waarop elke manager moet kunnen antwoorden.

4Result biedt u een methodiek aan, die uw medewerkers of managers van eender welk startniveau toelaat om enthousiast aan een ondernemingsplan (businessplan) te beginnen, om het op te bouwen en het vervolgens ook uit te voeren. Dit omvat onder meer:

• Opstellen en uitvoeren van een businessplan
• Analyses kunnen uitvoeren, doelstellingen kunnen bepalen en plannen kunnen opstellen
• Balans lezen voor niet financiële medewerkers en managers
• Budgetteren voor niet financiële medewerkers en managers
• Omgaan met ratio’s en balanced scorecards op een begrijpelijke manier
• ...